Ramadan in Dubai
Door: Remi
Blijf op de hoogte en volg Remi
01 September 2008 | Verenigde Arabische Emiraten, Dubai
Dubai, een emiraat in de Verenigde Arabische Emiraten. Een futuristisch bolwerk aan de perzische Golf. Een smeltkroes van culturen uit de hele wereld. Nederland multicultureel? De ramadan is gisteravond (gelijk met onze aankomst) begonnen en dwz; ook voor ons niet eten, drinken en roken in het openbaar. Ze verwachten van de niet-moslims dat zij dit respecteren en dus passen we ons aan.
De eerste indruk die we hebben van Dubai is samen te vatten met een woord; heet!!! :( Het is hier zo heet dat het zelfs `s nachts 35C is en wanneer je voor de optie koud kiest, alsnog warm water uit de kranen komt. Vandaag `at noon` was het tegen de 45C.
Vandaag zijn we naar het oude Dubai geweest met haar souq`s en de Creek met een bootje overgestoken (20ct) :) We hadden vanwege de hitte rustig aan moeten doen.... We hebben meerdere keren de taxi genomen ten einde grotere afstanden af te leggen en in de middag de fantastische skyline in het nieuwe centrum te bewonderen; midden in de woestijn! Ik was daar niet weg te krijgen en liep met mijn hoofd in mijn nek. Daar wordt een skyscraper (Burj Al Dubai)gebouwd die reeds zo hoog is...en 700m moet worden. Om drie uur waren we leeggelopen (nog nooit zoveel vocht verloren), waren we vuil, vies (mix van zonnebrand en zweet), uitgeput, hadden we honger en dorst (ramadan), zagen eruit als zwervers, moe (5uur geslapen) en wilden graag naar het hotel. Deze excercitie was een uitputtingsslag. Kijk...zo vieren wij nu vakantie ;)
Maar morgen doen we toch wat rustiger aan haha...dan gaan we naar de Perzische golf en Burj Al Arab (7 sterrenhotel) waar we overigens niet gaan inchecken. En natuurlijk stiekem water drinken (uit de fles) in het toilet want met alle respect....hoe krijgen ze het voor elkaar in deze hitte.
We hebben wat foto`s toegevoegd bij dit bericht!
Groetjes van Remi en Vief.
01 September 2008 - 16:58
Frans En Mique:
Blij dat jullie goed aangekomen zijn en dan meteen met de ramadan meedoen valt ook niet mee.Tot morgen. -
01 September 2008 - 18:00
Sacha:
Leuk wat te horen. Wel drinken hoor!!!! Geniet maar lekker.
Liefs Sacha en Ulf -
01 September 2008 - 18:04
Martijn:
Ha Globetrotters,
Wat een geweldig avontuur weer. En leuk van jullie te horen!
Kleine tip: bij de Ramadan hoort ook geheelonthouding! (Maar, dat is natuurlijk de reden dat Remi deze bestemming precies tijdens de Ramadan heeft uitgezocht;)) -
01 September 2008 - 20:48
Odette:
hi, klinkt weer super behalve dat niet eten en drinken...pffff! zet 'm op!
leuk om weer van jullie te horen. xxxodet -
02 September 2008 - 05:12
Marcel Louman:
bezoek je ook nog het palm eiland, die door Nederlandse cutterzuigers wordt aangelegd? -
02 September 2008 - 07:22
Anne:
Ha Remi
Weet je ook weer eens wat zweten is ;-) Wens je bij deze nog een superleuke vakantie! (was ik vorige week vergeten) -
02 September 2008 - 08:31
Berna:
Met dank aan Bram heb ik je bericht gelezen. Zag Dubai gisteravond ook op t.v. en ben stikjaloers!!
Ik blijf jullie volgen, heel leuk. Maar ga vooral genieten verder.
have fun, Berna -
02 September 2008 - 08:36
Nanda:
hoi hoi!
weer een boel gedaan al! had niet anders verwacht!haha!
Dat ze verwachten dat jullie mee doen met ramadan is wel krom om van een reiziger te verwachten, zelf stelen ze dat ook uit als ze moeten reizen, dussss lekker vocht tot je nemen!!!
Hier alles nog rustig, straks naar verloskundige, we houden jullie op de hoogte!
Veel plezier!
x Nan -
02 September 2008 - 08:38
Nanda:
oh, en 'stelen' was geen flauwe woordspeling....
doegggg!!!! nan -
02 September 2008 - 09:22
Anja:
Hoi Remi,
Wat ontzettend leuk om jullie reis zo te kunnen volgen en wat de hitte betreft: het is hier weer erg grijs. Ik kijk uit naar het vervolg van jullie avontuur.
groetjes Anja -
03 September 2008 - 14:32
Frans En Mique:
Hallo Vief en Remi,
Wij zijn 'n paar dagen weg,pas volgende week kunnen we weer reageren,Vief 9 sept zijn we niet vergeten,alvast van harte!Lieve groetjes