No Heartbreak High - Reisverslag uit Beerwah, Australië van Remi - WaarBenJij.nu No Heartbreak High - Reisverslag uit Beerwah, Australië van Remi - WaarBenJij.nu

No Heartbreak High

Door: Remi

Blijf op de hoogte en volg Remi

30 Maart 2013 | Australië, Beerwah

Het landschap wordt weer groener nu ik naar het noorden aan het rijden ben. Ik heb een aantal nachten geslapen in een omgebouwde paardenstal in de bergen tussen een aantal werelderfgoed natuurparken in. Een heerlijke plek, een bijzondere locatie. De wandelingen die ik heb gemaakt gingen dan ook door het subtropisch regenwoud waar de luchtvochtigheid hoog is en je leeg loopt in de hitte tussen de schitterende bossen. Erg van genoten. Vijf minuten duurt het en er valt ineens hagel en er is onweer, doorweekt, koud en niet veel later onder de bloedzuigers. Veel kleiner dan in Borneo en derhalve slecht te zien in je sokken.

Vervolgens heb ik voor de afwisseling een tijdje zon, zee en strand opgezocht in Byron Bay en de Goldcoast waarna ik naar Hervey Bay ben gereden voor mijn laatste 2 nachten. Ik kwam pas na 3 dagen achter het feit dat ook in Queensland een andere tijdzone is. Vanuit Hervey ben ik naar Frasier Island gegaan. Daar is geen asfalt en kan je alleen met een 4WD rijden dus een tour geregeld en met een klein groepje in een grote jeep de boot op naar dit wereldberoemde eiland. Vanwege pasen was het schandalig druk. De aussies gaan daar dan kamperen. Ik heb nog nooit zo veel jeeps bij elkaar gezien. Belachelijk voor Unesco erfgoed. File op Frasier? Het was een leuke dag maar het eiland vind ik niet bijzonder, zwaar overschat. Heb veel betere soortgelijke plekken op aarde gezien, Ameland misschien? Zonde van al dat geld en mijn tijd.

De tweede helft van deze reis was veel minder interessant dan de Northern Territory en Tasmanie. Het Hartbreak High gevoel heb ik deze reis niet kunnen vinden. Maar dat is ook een oud gevoel. Gelukkig is mij deze illusie niet ontnomen. Een rondje Balkan is veel interessanter en Afrika veel indrukwekkender. Als ik mij focus op een aantal spectaculaire hoogtepunten van deze reis, met name het eerste deel van deze reis, kan ik concluderen dat het de moeite waard was. Het is wel bizar dat al die verschillende landschappen in 1 land liggen. Ik heb gelukkig gereisd over de lengtegraden en derhalve naar verschillende landschappen mbv verschillende vervoersmiddelen anders zou het een teleurstelling zijn geworden. Ik constateer ook dat deze reis, agv de angelsaksische beschaving veel minder emotioneel beladen was. Het was soms wel zwaar en moest veel organiseren om zo veel te zien maar ik heb geen enkele zenuwinzinking gehad. Maar de prijs die ik hiervoor moest betalen is veel te hoog. Afrika!!!

Ik ben nu in de zoo van wijlen Steve Erwin. Hoop daar wel de Koala te zien. Daarna ga ik naar Brisbane om rond 20:00 de auto in te leveren bij het vliegveld. Ik vlieg rond 24:00 via Kuala Lumpur naar Amsterdam waar ik zondagavond aankom. Ik kijk uit naar mijn gezin. Groet Rémi

• 30 Maart 2013 - 08:04

Mignon:

....another adventure in the pocket! Bijzonder, Remi! Geniet van de laatste dagen en safe travels back, dikke groet, Mignon

• 30 Maart 2013 - 11:56

PA EN MA:

Ha remi, wat mooi weer! Goede reis terug en welkom thuis!!!
    En geniet nog even. liefs van ons.

• 30 Maart 2013 - 19:07

Ria:

Lieve Remi,

Al viel voor jou de reis wat tegen, er zijn mooiere plekken in de wereld, schrijf je.
    Ik heb genoten van de foto's en je verslag!
    Een goede terugvlucht gewenst en geniet van Vief en Anna Nayra als je weer thuis bent!

Liefs,
    Ria

• 30 Maart 2013 - 19:07

Ria:

Lieve Remi,

Ik heb genoten van de foto's en je verslag!

Liefs,
    Ria

• 01 April 2013 - 15:14

MIQUE EN FRANS:

HALLO REMI,DE VOLGENDE KEER DAN MAAR AMELAND KIEZEN,IETS GOEDKOPER EN WAT DICHTER BIJ.GELUKKIG BEN JE NU WEER VEILIG THUIS,TOT ZIENS.GROETEN FRANS EN MIQUE.