Downtown Capetown - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Remi - WaarBenJij.nu Downtown Capetown - Reisverslag uit Pretoria, Zuid-Afrika van Remi - WaarBenJij.nu

Downtown Capetown

Door: Remi

Blijf op de hoogte en volg Remi

04 September 2008 | Zuid-Afrika, Pretoria

We zijn doorgevlogen naar Zuid Afrika en gisteravond in Kaapstad aangekomen waar een auto voor ons klaarstond. Weer even wennen aan het links rijden en een nieuwe auto en dan is het best spannend gelijk door Kaapstad te rijden.

Ik ben overigens ook nog oom geworden twee dagen geleden (zusje) 8-).

Hoewel het weer hier erg mooi is voelt 20C ineens erg koud aan. De guesthouse waar we verblijven is erg mooi en heeft een koloniale / Afrikaanse sfeer. Het ligt in een erg dure wijk die tegen de berg (lions head) is aangebouwd en aan de andere kant zicht heeft op de Zuid Atlantische oceaan.

Vandaag zijn we op de Tafelberg en Signal Hill geweest met fantastische uitzichten op Capetown en aan de zuidzijde zie je in de verte de Zuid Atlantische en Indische oceaan bij De Kaap samenkomen. We hebben ook nog door downtown / hartje Kaapstad gewandeld wat prima te doen was. Het ziet er erg westers uit en heeft behoorlijk wat "bewoners" die wat van je willen (armoede); dat is ook de reden waarom er bewaking met machinegeweren bij de grote banken staat. Wel bizar.... tijdens je downtown kopje koffie te bedenken dat 2 maanden geleden ook hier rassenrellen / demonstraties zijn geweest. Er zijn hier ook gebouwen te zien die door de VOC zijn gebruikt om bijv. de slaven te herbergen. We hebben net een biertje gedronken aan Waterfront Harbour waar in 17th eeuw de driemasters aanmonsterden.

Morgen reizen we verder naar Cape of Good Hope (NP). Het meest Zuid Westelijke punt van het continent Afrika. Even geen major cities meer want nu is het tijd om het land in te rijden en onze droom gestalte te geven.

De foto`s van Kaapstad plaatsen we denk ik later bij dit bericht. Ik probeer nog wat...je merkt het wel.
We gaan nu even in retrait!
Groetjes uit Afrika!
Remi en Vief.

• 04 September 2008 - 19:05

Diebrichje:

Ha Reem, leuk je eerste bericht te lezen. Gefelicieerd met je neefje of nichtje. Je schrijft er niet bij wat het is geworden (oen!). Veel plezier daar de komende tijd. X Diebrichje

• 04 September 2008 - 19:06

Diebrichje:

• 04 September 2008 - 19:43

Remi En Vief:

ZE heet Esmee.

• 04 September 2008 - 20:46

Poelie:

Hee Vief en Remi
    Goed om te lezen over Kaapstad!en wat gaaf om al die fotoos te zien...Hebben jullie de Tafelberg zelf nog beklommen, of stiekem t liftje genomen.Ben benieuwd hoe jullie de rest gaan vinden!!
    Geniet in de binnenlanden, en hoor t wel weer!
    Liefs van poelie
    ps:heb er sinds n week óók
    n neefje bij!Sem is de naam.

• 05 September 2008 - 05:44

Berna:

grrrrrrrrrrrrrr!!

• 05 September 2008 - 08:00

Geegy:

dag lieve vief en remie,
    wat een prachtige foto's,geniet maar volop van alles.
    liefs geegy.
    be careful!

• 05 September 2008 - 08:34

Geegy:

nog even,
    vergeten te feliciteren,neem me niet kwalijk,oom remy en tante vivi.
    liefs geegy

• 05 September 2008 - 09:12

Marie-elise:

Hoi Remi,
    leuk al die reisberichten. Ik lees ze met plezier.
    groet, ME

• 05 September 2008 - 10:32

Marcel:

nog een visit (in een kooi) naar de white sharks?

• 05 September 2008 - 12:10

Nanda En Taco:

Lieve Remi en Vief,
    Esmée vraagt of jullie een mooi nijlpaard mee willen nemen voor op haar kamer? Veeleisend als ze nu al is...
    Geniet in de bush van al dat natuurschoon, dan doen wij dat van ons poppetje!Ze weegt 3250 gram en is 47cm klein!!
    En heeft Taco's neus...je...
    Dikke knuffel van ons!!
    Wanneer kan je oppassen Vief???
    xxx

• 05 September 2008 - 16:27

Bram:

Hoi Remi!

De Ramadan heb je gelukkig achter de rug :-)
    Ik stuur de link met je reisverhaal door aan alle collega's van cluster corporaties (dan weet je waar de reacties vandaan komen).
    Have fun and enjoy life!!

• 07 September 2008 - 16:33

Marcriaernest:

zo lampies, nu weer in zuid afrika....voel je je zeker bthuis tussen al die gediscrimineerden....gefeliciteerd met je nichtje en moet ik jullie plantjes doen?

veel plezier nog en knallwn hee 9/9/2008

lieve gr van ons

• 07 September 2008 - 16:33

Marcriaernest:

veel plezier nog en knallwn hee 9/9/2008

lieve gr van ons

• 08 September 2008 - 10:39

Mique En Frans:

Hoi nieuwe oom en tante !
    Gefeliciteerd met jullie neefje of nichtje.
    En jij viefje nog een extra felicitatie en kus van ons,voor je verjaar-
    dag.Wij reizen met jullie mee,door het zien van de foto's,fantastische,gr.

• 08 September 2008 - 12:04

Mama En Papa:

ha remi en vief.
    Wat leuk dat t goed gaat bij jullie.Je nichtje is een beauty dat zegt een trotse oma.lieve groetjes van pa en ma.doe vz.veel plezier.

• 09 September 2008 - 10:49

Nanda En Taco:

Ha Vief!!!
    Van harte met je verjaardag!! Genieten jullie lekker??? Doen hoor!!
    Dikke kus van ons!!
    Taco en Nanda