Be bear aware in Alberta
Door: Remi
Blijf op de hoogte en volg Remi
10 Mei 2010 | Canada, Dawson Creek
Na de nodige Grizzly info, gesprekjes met de rangers, instructiefolders, gezond verstand en de aanschaf van berenspray (traangas), moest het er toch echt van komen. Ik hike de wereld dus ook de Rockies. Wanneer je niet in een groep gaat hiken en geen wandeling door het parkje gaat maken, zijn die instructies erg belangrijk. Geen parfum, gel en geurend broodbeleg, vooral veel herrie maken zodat ze weten dat je eraan komt en de spray binnen handbereik. Maar omdat klappen met bevroren handen pijn doet en praten tijdens een klim erg moeilijk wordt, zie je soms prof hikers die gewoon een radiootje in hun rugzak hebben. Handige flikkers zijn het toch. Daar loop je dan door de stille maar zo mooie wouden, langs meren en door meadows, maar altijd alert! Soms hiken we langs gebieden die extra gevaarlijk zijn, een grizzly zone. De bordjes geven dat aan en laten je eenvoudig weten hoeveel mensen daar in de afgelopen tijd zijn aangevallen. Stukje omlopen dus. Ik begrijp nu wel waarom ze adviseren in groepen te hiken. Hoe mooi de trails ook zijn, het is niet echt ontspannend ofzo.
Verder hebben we de Icefield Parkway gereden, all of Canada you can get! Zeer spectaculaire route door het hart van de Rockies met glaciers tot aan de weg, watervallen, meren, cayon`s, Wapiti`s, Bighorn Sheep etc., 250km. waar je graag een dag aan wil besteden. We hebben ook een lawine gezien op de plek waar we daarvoor een boterham hebben zitten eten (zie foto).
We zijn vanmorgen aan een excercitie begonnen van 2000km. rijden en waarvan we hopen dat we het in drie dagen kunnen afronden. We zijn inmiddels de Rockies uitgereden en zijn net in Dawson Creek aangekomen waar we vannacht verblijven. We zitten dus weer in British Columbia en zijn weer terug van -8uur naar -9uur tov Nederland. Dit gebied is niet zo interessant maar waar we naartoe willen...... 8)
Ik plaats nog wat foto`s.
Vriendelijke lui die Canadezen.
Groetjes uit BC,
Remi en Vief
11 Mei 2010 - 01:49
PatSimoonPuck&Jolie:
Erg leuk om te lezen weer. Ziet er op de foto's al prachtig uit, zal IRL helemaal indrukwekkend zijn.
Geloof idd niet dat het heel erg ontspannend is als je constant op je hoede moet zijn. Zou zelf constant paranoïde schizofreen achterom kijken of er gaan beer aan komt. Vind het errug stoer wat jullie doen.
Dat van die dollars komt me trouwens bekend voor, geen idee waar ze blijven. Vast een van de mindere eigenschappen, dat ze zelfoplossend zijn.
Allrighty, veel plezier, pas goed op, en laat gauw weten hoe Alaska is.
Groet, PSPJ -
11 Mei 2010 - 06:18
Theo:
Wij zien hier ook ontzettend veel beren op de weg. -
11 Mei 2010 - 07:25
Ernest:
Dan denk je dat je alles al gehad hebt met je exponentiele natuurlijk logaritme functies voor dat examen op de 23ste krijg je dit !
Prachtig allemaal en ik hoop dat ik ooit in jullie voetsporen mag treden en zelf de Berenspay en CanadaFM mee mag nemen op een hike door dat Canada met minus 8uur tijdverschil.
Spreken die beren Engels of Frans ?
Kus aan Vief en een onzekerhandje aan Remi!
Ernest -
11 Mei 2010 - 07:53
Marcelle:
Spannend hoor!!!
Hier op werk zien ze ook beren. Altijd beren op de weg ha ha
kussssss Cellie -
11 Mei 2010 - 11:18
Sacha:
Ziet er fantastisch uit!
Geen parfum, geen gel.Jullie zullen er lekker uitzien (en ruiken:-) of mag je wel deo gebruiken).
Weer een enorm gave ervaring als ik het zo lees.
Geniet!
Kus Sacha -
11 Mei 2010 - 15:28
Ron:
he avonturiers! prachtig de natuur die ik zie. Zweden maar dan in het groot! Tuurlijk gaan julie hiken, dat zou ik daar ook niet kunnen laten! Beren?? ach het had erger gekund...Stieren!!! Dan mag je muts nooiooit af he?? Geniet vd stilte en be aware.. veel grt van ons en highfive van rick zegtie.. ron. -
11 Mei 2010 - 18:31
Mique En Frans:
Mooie foto's en heerlijk zo'n warm zwembad bij het zien van al die sneeuw.
Gelukkig zijn wij van die kou af,lieve groeten en tot ziens. -
11 Mei 2010 - 19:57
Ria:
Voor mij zijn jullie helden, ik zou het in een groep nauwelijks durven.
De foto's zijn prachtig! -
12 Mei 2010 - 13:29
Joke En Wim:
Hallo, geweldig land he. Hebben jullie de beren al gezien. Goed in de bomen kijken, kijk wel uit voor jonkies daar is het nu de tijd voor. Wij waren er dezelfde tijd en er waren jonkies. Moeder is dan wel agressief hoor. Wat een wegen he een groot natuurgebied. Het is allemaal schitterend,geniet van wat je ziet. groetjes.