Earth`s top
Door: Remi
Blijf op de hoogte en volg Remi
27 Januari 2010 | Nepal, Kathmandu
Omdat ik graag onafhankelijk ben en zelf de regie wil voeren heb ik mijn spullen in Kathmandu achtergelaten en ben ik zonder gids met een kleinere tas vier dagen door Kathmandu-Vallei (Unesco) getrokken. Een gebied dat eigenlijk uit veel valleien en bergen bestaat. Hiervan heb ik een paar dagen met kompas, kaart en gezond verstand door valleien en over bergruggen genavigeerd. Uiteindelijk ben ik via Bakhtapur en Nagarkot naar Dulikhel gelopen. Ik liep langs valleien, verlaten tempels en rijstvelden, door dorpjes, tuinen, bossen en over bergruggen. Soms liepen mensen met me mee om me gezelschap te houden, soms honden. Als ik moe was dan ruste ik, als ik was verdwaald in de bossen dan maakte ik mij zorgen en als de dorpsbewoners mij verbaasd vroegen waar mijn gids was, dan liet ik hen mijn kompas en kaart zien. Stond ik een beetje interessant te doen en naar de zon te wijzen en kwam iedereen kijken maar wanneer ik verder ging vroeg ik toch nog even of ik op de juiste weg zat. In grote lijnen ging alles best goed eigenlijk mede door de hulp van de vriendelijke Nepali die mij over erven en tuinen langs de hellingen naar beneden brachten als ik het pad weer eens kwijt was. Het was een fantastische ervaring.
Ik ben ze tijdens mijn hikes wel tegengekomen, die maoïsten. Ze rijden in groepen, op motoren met communistische vlaggen. Een paar jaar terug werd je door hen tegengehouden en moest je een bijdrage doen voor het goede doel van de jongens. Sinds zij deel uitmaken van de regering zijn ze wat rustiger geworden. Ik had het idee dat ze niet met me op de foto wilden, dus ben ik maar snel doorgelopen ;)
Ik ga mijn laatste uurtjes in het zonnetje zitten! Omdat ik niet rechtstreeks vanuit Kathmandu naar Adam kan vliegen, vlieg ik straks eerst naar New Delhi. Ik hoop dat het een beetje is opgeklaard daar, de vertragingen staan mij nl. nog vers in het geheugen. Gisteren en vandaag stonden de kranten vol met lange wachtrijen in Katmandu Int. airport. De beveiliging voor vluchten van Kathmandu naar Delhi is sinds gisteren verscherpt. Ik weet niet precies waarom. De bekende jongens waren iets van plan op vluchten naar India? Ik wil het ook eigenlijk niet weten :(
Ik plaats nog wat foto`s.
Groetjes Remi
Groetjes Remi
27 Januari 2010 - 08:51
PatSimoonPuckJolie:
Stoer verhaal weer Remi. Helemaal als je gezellig in de trein zit bij Diemen-Zuid op weg naar Almere Buiten, of all places.
Succes nog met de terugreis en tot gauw.
Groet, PatSimoonPuckJolie
27 Januari 2010 - 09:02
Paul:
dit is vet cool die Mt Everest! blij dat je nog een beetje kompas kunt lezen. -
27 Januari 2010 - 09:05
Sytse:
Remi, wat een mooi verhaal en wat een prachtige foto's. Ik ben erg onder de indruk. Geniet van de laatste dagen en succes in delhi. Tot volgende week.
Groeten,
Sytse -
27 Januari 2010 - 10:52
Frans En Mique:
Aardig Remi dat ze zo bereidwillig waren om wat foto's te nemen.Gelukkig dat je kompas goed werkte en dat mensen bereid waren je de goede richting te wijzen.Als ze dat niet hadden gedaan,had je geen zolen meer onder je schoenen gehad,en hoe dan verder......
groetjes Mique en Frans.
27 Januari 2010 - 14:58
Odette:
He rem,
Ik vind je reisverhalen prachtig!Je kan mooi beeldend vertellen!Klinkt erg mooi!
Al eens na gedacht ovetr het schrijven van een boek? Ik koop het.
liefs odette -
27 Januari 2010 - 19:10
Nanda:
WOUW, wat een belevenis!
Zoveel mooier en rustiger lijkt me dat, Nepal!!
Neem je authentieke vlaggetjes voor me mee???
xxx nan -
27 Januari 2010 - 20:12
Vief:
ben zeer onder de indruk van de foto's van de hike door Kathmandu-vallei! Onwaarschijnlijk dat je daar vier dagen doorheen hebt mogen sjokken. Dat zijn van die momenten dat ik het jammer vind hier te zijn. tot morgenochtend! Nu eens kijken hoe laat je aankomt....ZONDER vertraging -
29 Januari 2010 - 17:42
Ria Verbeek:
Volgens mij ben je al weer thuis?????
Dat lijkt me echt ook heerlijk, na zo'n reis.
Remi, geweldig wat je gedaan en mee gemaakt hebt.
Je grenzen verleggen heet dat, geloof ik. ik kan nog wat van je leren!
Lieve groetjes -
08 Maart 2010 - 07:06
Michel:
Hallo Remi
Een beetje late reactie maar wat een mooie reis heb je weer gemaakt. Het is zo te lezen een aanrader.
Ben zelf net terug uit Australie (2 maanden rondgereist).
Misschien is het leuk om een keer wat te gaan drinken en onze reisverhalen uit te wisselen.
Groeten
Michel (van Maaike)