Mooi China
Door: Remi
Blijf op de hoogte en volg Remi
04 Oktober 2009 | China, Yangshuo
In Xian, een stad met prachtig oude stadsmuren, hebben we een hotel genomen waar we later de spullen hebben achter gelaten ten einde twee dagen (met met een kleiner tasje) met bussen en taxi`s naar Mt. Hua San te gaan. Deze bergketen wordt aanbeden door de taoisten. We hebben daar gewandeld over zeer mooie en spectaculaire paadjes en trappen langs de ravijnen. In de bergen hebben we in een lodge geslapen met fantastisch uitzicht op Mt. Hua San. Op onze weg terug naar Xian zijn we langs het terracotta leger en het masoleum van Keizer Qin geweest (ca. 2000 jaar oud, Unesco). Veel van de soldaten moeten nog worden blootgelegd omdat de site pas 35 jaar geleden is ondekt. Drie dagen na mijn geboortedag om precies te zijn, toeval? ;)
Van Xian zijn we doorgevlogen naar Guilin (Zuid-China) en van daar uit iets naar het zuiden gereisd naar Yangshuo in het Karstgebergte (Unesco). Deze provincie grenst aan Vietnam en dat is ook goed te zien. Het is echt anders dan wat we tot nog toe van China hebben gezien. Het is veel groener, klammer, minder bebouwd, meer orientaals en de mensen lijken op Vietnamezen. Het is van warm, heet geworden; tot 35C. Ook hier zijn we met een kleiner tasje twee dagen er op uit getrokken om uiteindelijk van Yangdi naar Xingping te kunnen wandelen. 25km. langs de Li River, door het Karstgebergte en door kleine dorpjes en bamboebossen. In het 1000 jaar oude stadje Xingping zijn we blijven slapen en het was een...... plaatje! 8)
We zijn net terug in ons hotel (onze spullen waren er nog) en vanmiddag fietsen we naar een ander 1000 jaar oud plaatsje. Morgen vliegen we van Guilin naar Shanghai en gaan we deze prachtige provincie verlaten. In Shanghai hebben we nog twee nachten en daarna vliegen we naar Amsterdam.
Hopelijk u hiermee voldoende geinformeerd te hebben.
Liefs uit China,
Remi en Vief
04 Oktober 2009 - 04:23
Vief:
zit tien meter verderop achter de pc te wachten tot we naar de mac donald kunnen (hebben ze hier ook!)Weer eens wat anders dan zo'n pluizige rat of ander ondefinieerbaar voedsel.... -
04 Oktober 2009 - 09:47
Robert:
He Remi en Viev,
ik was dus één van die twee die een sms had gestuurd (kan ik nu makkelijk zeggen natuurlijk).
Dan nogmaals, via deze website, van harte met je verjaardag.
Erg grappig om je verhalen te lezen. Heel herkenbaar allemaal.
Ik kan me nog herinneren dat ze op één plek een hele luxe wc hadden. nl. eentje die je kon doortrekken (echt waar).
Helaas wisten de chinezen niet wat dat was en dus werd er niet doorgetrokken, maar gewoon gepoept en daarboven weer gepoept.
In hun ogen moet het wel een heel gekke wc zijn geweest, waar maar zo weinig poep op elkaar past.
Desondanks heb je toch behoorlijk wat schone foto's weten te maken. Ziet er super uit.
Veel plezier nog.
Groeten,
Robert
ps. dat erwtje omhoog gooien vind ik niet zo indrukwekkend, maar het opvangen wat Viev doet....wow!! -
05 Oktober 2009 - 11:52
Frans En Mique:
Dank voor jullie reisverslag.Terug in Nederland zal eten met mes en vork weer tegenvallen! Overigens het nederlandse chinese eten niet.Mooie foto's heb je gestuurd.Remi weer in nederland,krijg je bericht dat je telefoon gevonden is en je hem kan ophalen.
groetjes Mique en Frans. -
05 Oktober 2009 - 20:18
Paul:
het klinkt allemaal fantastisch! Ik zou zo met je willen ruilen. Snel een dia-avond organiseren :) -
29 December 2009 - 04:10
Pieter:
Ik ga je volgen vakantieganger!