Carnaval in Brazil
Door: Remi
Blijf op de hoogte en volg Remi
06 Maart 2014 | Brazilië, Foz do Iguaçu
Gelukkig kon ik overdag de stad bekijken zonder te veel problemen agv het feest en ik heb hier drie nachten geslapen. Een wereldstad gelegen aan de blauwe zee van de South Atlantic, tussen karstgebergte en mooie baaien met jachthavens. Copacabana beach. Het is heet en moet even wennen aan weinig kleding en slippertjes maar 33 ik best lekker. Ik ben naar dat beeld geweest (Cristo Redentor/new wereldwonder) met een treintje en elders met een kabelbaan naar Mt. Acucar voor uitzonderlijk mooie city views. Ik heb o.a. centro bekeken met zijn koloniale architectuur, gewandeld door wijken en parken. Het nadeel van carnaval is dat de stad een vuilnishoop is, mooie pleinen zijn verkracht met afval, dixies, podia en hekwerken om koloniale gebouwen. Ik moest wel voorzichtig zijn want Rio kan ook niet vriendelijk zijn. Ze zijn hier druk bezig met de organisatie van een of ander sportevenement. Maar volgens mij is schaatsen net geweest.
Na bovengenoemde exercitie heb ik een binnenlandse vlucht genomen (2uur) met een sambahoofd naar Foz do Iguazu (2 nachten) omgeven door subtropisch regenwoud en derhalve klam en heet als de zon schijnt (dan moet je echt schuilen). Een drielandenpunt aan de grens met Paraguay en Argentinië, drie landen die worden gescheiden door een samenloop van twee groten rivieren en waar ik heb gestaan. Majestueus! Dit gebied is ook een plek waar de Parana river in de aarde stort en een van de grootste watervallen op aarde wordt in het nabijgelegen NP. Het stadje is meer Braziliaans maar best georganiseerd en geen chaos etc. Zoals elders in Zuid Amerika. Maar ik zit in het binnenland van Brazilië en dit is geen Rio.
De dag dat ik de watervallen heb bezocht zal ik niet snel vergeten. Wat een geweld omgeven door de klamme jungle, nevel en heel veel water. Een kloof in de aarde waar een machtige rivier Rio Parana zijn weg vindt in de Devils Throat. Een spektakel van meerdere aaneengeschakelde watervallen geclassificeerd als new natuur wereldwonder. Het park aan deze zijde is goed gefaciliteerd met vlonders en viewpoints en een heuse parkbus. Ook nog een vogelpark bezocht. Heerlijke dag.
Morgen loop ik met mijn backpack op mijn rug van Brazilië naar Argentinië waar ik ook de Argentijnse kant van de watervallen ga bekijken en ga wandelen door de jungle. Ik hoop dat de Argentijnen net zo fijn zijn als de Brazilianen. Petje af! Daarna vlieg ik van het meest Noordelijke puntje naar het meest Zuidelijke puntje van Argentinië (4 uur), de meest zuidelijke stad van deze aarde waar de Andes de Pacific ontmoet en Antarctica aan je voeten ligt, Ushuaia. Zo'n 30 graden kouder. Op zoek naar de route van de Baegle, het schip waar Darwin zijn reis mee maakte. Het voordeel van reizen over de lengtegraad is geen tijdsverschil maar het nadeel is verschillende klimaten en derhalve een volle backpack. Van tropen naar zee, land en poolklimaat. Naarmate ik zuidelijker reis worden de dagen langer is mij reeds opgevallen.
Nou dikke zoen,
Remi
06 Maart 2014 - 07:15
Mignon:
Ha Remi, altijd weer een grote verassing te lezen over je volgende avontuur, where on earth?? Fantastisch Brazilie en Argentinie: foto's zien er weer fantastisch uit!! Geniet!! Dikke groet, Mignon
Brazilieeeeeeee, lalalalaalalalalaaaaaa -
06 Maart 2014 - 09:14
Bram:
Mooie foto's. Nog ruim 3 weken te gaan..... enjoy your trip.
bram -
06 Maart 2014 - 10:37
MIQUE EN FRANS:
INDRUKWEKKENDE FOTO'S VAN DE WATERVALLEN,OOK MOOI OM TE SCHILDEREN.
REIST DE KAKATOU MET JE MEE ? LEUK DAT JE HET BRAZILIAANSE CARNAVAL HEBT MEEGEMAAKT.
GOEDE REIS NAAR DE KOU,WARME GROETEN VAN FRANS EN MIQUE.
06 Maart 2014 - 11:16
Vief:
hoorde vanmorgen op de creche dat er een bericht was geplaatst! Zij hadden eerder hun mail gecheckt dan ik, logisch maar ook bijzonder om het van hen te vernemen.
Wat een pracht die natuur! Je schreef me in een mail dat ik Brazilie leuk zou vinden, of de stad maar ik zou ook heeeeeeeel graag dat NP ervaren!
Wat ben jij toch een bofkont. Wij zitten hier en beleven de wereld op de haagse markt......dus.
Tot de volgende mail. zoen
Anna-Nyira schrijft haar eigen reactie wel als ze thuis is vanavond. Benieuwd of ze je verhaal op de creche aan haar hebben voorgelezen. Had gezegd dat dat wel mocht -
06 Maart 2014 - 11:37
PA EN MA:
Ha Remi, wat een prachtige waterval! Maar dat carnaval niks voor mij veel te druk.
Die vogel wat een mooie kleuren joh. Geniet maar en doe kalm aan met die warmte.
liefs uit Nederland. -
\k,\]nbUi
\]kj
'm
jjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjkijkkoi,,jh
Er staat: na de foto van Rio Gloria komt de foto van het afval toch?
De watervallen zijn mooi maar daar moet je niet in gaan hoor!
ik wil een hapje van de paprika's.
Ik mis je, kusje
06 Maart 2014 - 21:46
Tante Joke:
Zeker je bent een bofkont dat je al die mooie dingen mag zien. Wat een hoeveelheid water zeg. Prachtig hoor. Leefde die vogel in het wild, schitterend die kleuren. Wordt maar niet verkouden hoor met die grote warmte verschillen. Dat zou niets voor mij zijn. Alhoewel ik de koude lekkerder zou vinden dan die klamme hitte. Nu geniet er maar weer van. Groetjes van ons, Tante Joke -
07 Maart 2014 - 11:00
Poelie:
heej remi, auwe wereldreiziger!!:-)
goed man nu weer brazilie!t ziet er allemaal weer erg mooi uit op de fotoos!binnenkort maar eens live je reisverhalen horen!veel reisplezier nog.
hasta luego y buen voyage -
21 Maart 2014 - 15:13
Fedor:
Ik sluit me aan bij de reactie ongekuisde en overtaalde versie van Anna-Nyira. Nou ja, behalve de laatste zin dan.