Sydney! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Remi - WaarBenJij.nu Sydney! - Reisverslag uit Sydney, Australië van Remi - WaarBenJij.nu

Sydney!

Door: Remi

Blijf op de hoogte en volg Remi

22 Maart 2013 | Australië, Sydney

Het was midden in de nacht toen er een storm op zee kwam en de boot van Tasmanie naar Melbourne heel erg tekeer ging Anna-Nyira. Papa vond het een beetje spannend. En dat is een understatement. Abel Tasman, waar de zee en het eiland naar zijn vernoemd, heeft van zich laten horen op zee. Ik kwam zondagochtend vroeg aan in Melbourne en alles was volgeboekt vanwege de formule 1 die dag; iets met tennis ofzo. Ik dacht dat Wimbledon in Sydney werd gespeeld, gvd. Moest improviseren, heb maar gelijk een andere auto geregeld, tas in de auto en de stad gaan bekijken waarna ik aan het eind van die dag Melbourne eerder dan gepland heb moeten verlaten.

Australische bikers hebben mij gevraagd de Great Ocean Road met hen te rijden, Tasmaanse roadworkers stenen met dynamiet met hen op te blazen ihkv wegwerkzaamheden, een frans koppel of ik een paar weken wilde bijkomen in hun villa op een frans bountyeiland in de Pacific. Zo blijf ik makkelijk een jaar van huis. Veel jongeren met een working holiday visum komen ook lang niet naar huis. Ik begrijp het wel, beetje slipperen door Australië en af en toe een klusje doen. Ze willen bijna allemaal een extention. Ze willen allemaal paradise.

Ik ben naar het Noord Oosten gereden, naar de Blue Mountains. Een mooie route van de provincie Victoria naar New South Wales. Geslapen in kleine dorpen in leuke motels, echt landelijk. De Blue Mountains zijn erg mooi maar de verschillende views een beetje hetzelfde. Sommige heel druk en toeristisch dus ging ik met de auto vanuit een ander dorp over gravelroads door de bergen naar andere viewpoints. Daar waren de platformen spectaculairder, het uitzicht veel beter en niemand te zien. Oh ja Poeli, ik heb daar een camper gezien die voor jou is gemaakt (zie foto).

Daarna ben ik naar de wereldstad Sydney gereden en een paar dagen gebleven. Het is geen slim idee deze stad met de auto te benaderen. Werd afgesneden, kon niet nadenken, no u-turns, one ways en ik reed ineens over een grote brug de stad weer uit. Alles was vol geboekt en ik kon de auto negens kwijt. Ja, in een public parking voor 300euro voor 64 uur. Of een hotel met private parking maar dan is de kamer 300 per nacht. Ik ben 6 uur bezig geweest. Cradle mt. was de beste dag, nou arrival in Sydney de slechtste. Maar de stad is kosmopolitisch, charmant en hip. Ik heb oa een toren van de Harbour Bridge beklommen en het uitzicht was formidabel, precies hoe ik een skyline graag zie. Misschien wat klein maar staat in de top 10 van steden met beste skylines. Qua grootte tussen Vancouver en Seattle, ongeveer Miami. De Sydney harbour was zo fijn met de brug en de Opera dat ik er tot in de avond ben gebleven.

Ik kom net terug met een boot uit Manly, beetje varen over de wateren rond de stad, zonnetje, lekker hoor. Ben ook aan boord geweest van de Rainbow Warrior. Die ligt hier momenteel. Was niet de bedoeling en werd verwijderd. Heel gênant. Nog een derde nacht in die vreselijke kamer in dat smerige hostel en dan rijd ik over de Harbour Bridge naar het Noord Oosten. Ik had hier graag nog een week gebleven. Beetje zeilen enzo.

Groet Rémi

• 22 Maart 2013 - 06:58

Mignon:

Speechless....echt supertof!: fietsen op de Great Ocean Road, lekker wegen opblazen of bijkomen op een tropisch eilandje...life is full of choices :), enjoy yours!

• 22 Maart 2013 - 10:57

Poelie:

heej remi!

ja, met zoon campertje wil ik ook wel door australie crossen!!!
    kicken hoor, jouw reis, enne wat was dat tasmanian deviltje trouwens grappig die je laatst gespot had.
    kom binnenkort wel weer eens langs om je reisverhalen live te horen.
    voor nu nog een fijne tijd en geniet van de warmte.
    doei doei

• 22 Maart 2013 - 18:50

PA EN MA:

WEER MOOI EN WAT EEN LEKKER WEERTJE HIER WEER DE SJAALS EN OORWARMERS
    UIT DE KAST! LEUKE BLOG EN JA, HET SCHIET AL OP HE. DAT IS WEER WENNEN STRAKS!
    GENIETEN DUS NOG MAAR!!! LIEFS UIT EEN KOUD NEDERLAND.

• 23 Maart 2013 - 16:00

MIQUE EN FRANS:

MARINA,MOOIE FOTO,JA HET KAN WEL EENS WAT TEGEN ZITTEN IN ZO'N DRUK BEVOLKTE AREA .
    HOPELIJK HEB JE 'N AUTO MET AIRCO DAT MAAKT HET RIJDEN WAT PRETIGER.HOPEN VOOR JOU DAT NU ALLES MEE ZIT EN KIJKEN UIT NAAR JE VOLGENDE VERSLAG.DOEI.

• 23 Maart 2013 - 23:24

Ria Verbeek:

Lieve Remi,
    Heerlijk dat improviseren, wel knap dat dat jou in je eentje lukt!
    Nu ik jouw verslag lees, lijkt Australië mij spannend genoeg voor Ernest, vooral voor me zelf.....
    Mooie foto's trouwens en Poelie, boj jou past echt een oudere en niet zo'n gelikte camper!

Liefs Remi en blijf genieten!
    Ria

• 25 Maart 2013 - 13:34

Berna:

Enuit nijd dat je geen plek vond in Victoria 'on the way' maar even een camping van de wereld geblazen. Kun je wel :-)
    Mooi die three sisters. Die skylines (ook die van Melbourne) vind ik ook indrukwekkend.
    Wij vernachelen hier bij de CV, heb het helemaal gehad met deze lente. En op het werk heeft ook de nodige 'verkoeling' plaats gehad. Dat hoor je nog wel als je uitgefeest bent. Enjoy! Berna

• 25 Maart 2013 - 20:13

Anna-Nyira:

even de blauwe auto kijken en de bus met bloemetjes. De vogel moet er uit. Heeeee een grote boot.........en nog een, oh dat is een gebouw.....bob de bouwer?een kusje over de mail.....alsof er ineens arabisch wordt gesproken hier!
    ik mag nu ook... vhut67554444444444444444iiodx ;956... EH, WAAR ID DE VIER? .,,.mnvbxcxz