Down Under in Australia - Reisverslag uit Darwin, Australië van Remi - WaarBenJij.nu Down Under in Australia - Reisverslag uit Darwin, Australië van Remi - WaarBenJij.nu

Down Under in Australia

Blijf op de hoogte en volg Remi

05 Maart 2013 | Australië, Darwin

Voor de tweede keer down under maar nu naar het grote continent Australië. Ik reis alleen en ik wilde echt in Darwin starten. Derhalve ben ik afgelopen vrijdag 1 maart begonnen aan de grote reis naar Darwin en heb de tijd tot 31 maart. Gelegen aan de Timor Sea, niet ver van Indonesië en een van de meest noorderlijke plaatsen van het continent Australië. Het ligt op een breedtegraad waar tropisch regenwoud in zijn element is en de temperatuur heet een plakkerig met veel wind, regen en bewolking. Darwin zelf is niet zo leuk maar een prima uitvalsbasis. Hier gaat mijn reis beginnen en ik slaap hier drie nachten. Het is geen reis door landen met complexe tribale culturen, uitdagende bordercorssings of bizarre excercities door oorlogsgebieden maar een heerlijk angelsaksische beschaving waar mijn veiligheid bijna is gegarandeerd, waar ik alles begrijp en waar men mij begrijpt, waar ik water uit de kraan kan drinken, de taal kan lezen en waar ik niet anders ben. En ik weet uit ervaring, dat scheelt energie!!!

Ik heb een tour met gids gemaakt naar Litchfield NP en met een bootje over rivieren door de jungle gevaren. Vaak stond ik oog in oog met reptielen en monsterkrokodillen van 5 meter die uit het water sprongen en ons bootje aanvielen (zie foto). Ik heb het net overleefd. Ik heb in drie continenten krokodillen gezien maar nooit zo groot als hier. En nooit zo levendig. Deze excercitie duurde 12 uur in de regen, tussen de muggen en de hitte maar was echt heel bizar. Prachtig groene omgeving met watervallen en rood gesteente en een vervelende moesson.

Ik heb ook een dag een fiets gehuurd en gepoogd de jetlag van mij af te fietsen in de hitte. Fantastische rit naar een aboriginal museum en buiten Darwin langs de kustlijn en onder de palmbomen gefietst naar East Point Reserve. Gues what, de hele dag blauwe lucht en nog heter. In het museum zie je hoe de aboriginals hebben geleefd in de outback. Het is dan vreemd te zien dat ze in de stad in groepen van afvalbak naar afvalbak zwerven op blote voeten en in vieze kleding. Ze slapen onder luifels en de blanken rijden er in hun mooie auto voorbij. Nou goed, ze rijden er iig wel omheen.

Morgen gaar het gebeuren! Dan ga ik in Darwin aan boord van een enorme trein teneinde non stop dwars door dit continent, door aboriginalland te rijden en in 24 uur aan te komen in het hart van Australië, Alice Spings midden in de outback. Backpack maar weer inpakken en voorbereiden op de treinreis van mijn leven door de Northern Territory. Op naar een ander klimaat, op naar de droogte en de zon. En Anna-Nyira, jij beeldschoon meisje van je moeder, jij reist met mij mee.

Ik plaats nog wat fotoos, Groet uit Australië.
Kus rémi

• 05 Maart 2013 - 08:07

Mignon:

Wow, Remi, altijd weer verassend en inspirerend om te lezen wat je volgende bestemmingen zijn: Enjoy!! Mignon

• 05 Maart 2013 - 09:09

Marcelle:

He Remi,

Wat een fantastische foto's!!
    Ik wou dat ik met je mee was haha. Maar ik sta in de wacht met de telefoon. Gewoon maar ff onder werktijd!

Geniet!

• 05 Maart 2013 - 12:20

Pa En MA:

WAT NIET GEVAARLIJK... DAN KIJK IK MAAR NIET NAAR DIE GROTE JONGENS IN
    HET WATER! MAAR WAT SUPER GAAF WEER ALLEMAAL. GENIET VAN DIE MOOIE
    WERELD!!! EN DOE VZ. LIEFS UIT LEIDSCHENDAM.

• 05 Maart 2013 - 13:01

Poelie:

hee remi!

jee wat gaaf joh, auwe reiziger! kan me voorstellen wat je schrijft, nu weer eens relext reizen, kan je extra genieten van de dingen om je heen........auhhhwahahhaaaaaarggghh....n krokodillllll........:-)
    fijne tijd he!
    liefs poelie

• 05 Maart 2013 - 17:38

Berna:

Vertel, wat heb je die crocs betaald? Have fun mate! Wij ouwetjes doen hier het werk wel :-)

Groet van je oerconservatieve collega.

• 06 Maart 2013 - 10:13

Mique En Frans:

Gelukkig maar ,Remi,dat het bootje niet is omgeslagen,linke soep.
    Nu kan je weer verder met je ontdekkingsreis ,die nog lang duurt.
    Groeten, en tot hoors. Frans en Mique.

• 06 Maart 2013 - 17:14

Ria Verbeek:

Lieve Remi,

Je bent weer een maand van huis en dan in zo'n bijzonder land toch. Het lijkt mij aontuurlijk genoeg!
    Geniet ervan en lief dat je ons weer mee laat genieten van je reis en de foto's.

Tot de volgende mail!
    Ria

• 06 Maart 2013 - 19:09

Anna-Nyira:

gelukkig is het een kleine krokodil! Dag papa met de blauwe fiets en boom. mama heeft een gele fiets

• 10 Maart 2013 - 21:28

Ulf:

Gaaf Remi!

Op naar de "swag" bij Uluru.

Groet,
    Ulf