Many times into Zimbabwe
Door: Remi
Blijf op de hoogte en volg Remi
16 April 2015 | Zimbabwe, Victoria Falls
Van Maun heb ik een niet comfortabele bus genomen naar Nata (4uur) te midden van de lokalen. Dat is het leuke van reizen maar het ging erg goed. Wel wat onzeker soms. In Nata, een stoffige plaats aan de weg die zijn betekenis ontleend aan een T-junction heb ik geslapen in de enige maar dan wel weer mooie lodge. Ik hoorde daar fluitjes, banjerde door zanderige straatjes naar een voetbalwedstrijd. Goed opletten want in Sudan dachten ze dat ik een scout was en in India moest ik meedoen. Ik voelde mij weer een reiziger. Ik moest daar de volgende dag een ander busje nemen naar Kasane maar het was zondag en er reed niets die kant op of was vol dus daar stond ik weer aan een zanderige kruising, belaagd door honden nota bene. Maar ze doen hier klaarblijkelijk aan carpoolen voor weinig dus ineens zat ik in de auto en tijdens die rit rijd je gewoon langs veel olifanten.
Kasane is gelegen aan de Zambezi rivier in Chobe NP en ligt aan een 4 landenpunt. In dat stadje gelegen in de wildernis aan de Zambezi en Chobe rivier die de grens vormt met Namibie, heb ik ook 3 nachten geslapen in een prachtige self catering kamer bij een villa met grote veranda en tuin aan de Chobe rivier. Als het donker wordt hoor je schoten in de lucht om olifanten, buffels etc uit het dorp te houden en de opzwepende Afrikaanse drum die als tamtam gaat van dorp naar dorp. Dit is Afrika! Ik kan inmiddels na 06.30 douchen maar nu beginnen de safari's 05:50. Ik heb daar gedurende die dagen 4 safari's gemaakt; sunrise gamedrives en sunset boatcruises. Als het avond wordt vaar ik over de rivier en zie heel veel olifanten uit het bushveld naar de rivier komen om te drinken uit en te spelen in het water. Wat een theater en wat een mooie wereld. Ik heb alle continenten minimaal twee keer bezocht maar Afrika raakt mij het meest. In de middag, als de zon hoog staat en het heet is rust ik uit tussen de safari's in en haal boodschappen en organiseer mijn spullen, geld, was en papieren.
Van Kasane heb ik een taxi genomen naar de grens van Botswana en lopend naar Zimbabwe gegaan. Wel cool helemaal alleen met mijn backpack naar Zimbabwe lopen. Grens formaliteiten. Alleen aan de andere kant van de grens was weinig vervoer en moest veel Usdollar betalen voor een rit van 1 uur naar Victoria Falls. Ik voel dat haarfijn aan en weet dat ik moet bluffen. Guy's, I have cross here many times and it is always 20 dollar to Vic Falls. Oh... and ah... and yes sir sure thing boss. Dus zat ik ineens een uur bij een mafkees in de auto die mij via een prachtige route door de wildernis naar Victoria Falls heeft gereden. Hier zit ik nu in een kamp in een eenvoudige hut maar in de avond hoor ik de watervallen bulderen en begrijp dat ik zo nog nooit in slaap ben gevallen. Ik ben de afgelopen tijd dus in Botswana geweest en ben gisteren aangekomen in Zimbabwe. Ik heb echt bijzondere mensen ontmoet; mister Press en mister Yazz en Nelly en Tolidi. Het heeft allemaal een eigen verhaal. Straks de watervallen bekijken en constateren dat ze echt groter zijn dan Igazu waar ik vorig jaar was in Brazilië.
Kus van Mugabe.
Ruud:
Raften vanaf Vic Falls is een aanrader. -
16 April 2015 - 09:25
Frenk:
Mooi verhaal, Remi! Spectaculaire foto's! Zie je wel eens mooie vogels? Foto maken graag. En voor je gemoedsrust: rapportage tijdelijke verhuur is naar de Kamer. Groet, frenk -
16 April 2015 - 10:04
Elise:
Ha Remi!
Wat leuk om te lezen! Heel wat anders dan hier op kantoor. Enjoy! -
16 April 2015 - 11:26
PA EN MA:
WAT EEN PRACHTIGE NATUUR ZEG EN WAT GAAF AL DIE WILDE DIEREN!
REMI WAT EEN BOFKONT BEN JE DAT JE DAT ALLEMAAL MAG ZIEN!
HEB WEER MEE GENOTEN JOH. DAT BALLETJE OP DE STOEL VAN ANNA N
DAAR HEB JE TOCH NIET MEE GEVOETBALD DAAR HE MET DIE JONGENS IN NATA?!
HIHI. GENIET NOG VAN ALLES EN VPLZ. LIEFS VAN ONS. MAMA. -
16 April 2015 - 11:49
Vief:
dat je dat allemaal mag ervaren! Ben onder de indruk en ook een beetje jaloers.
Tot vanavond in de computer :)
Zoen
16 April 2015 - 11:53
Paul:
Wat een prachtige foto's! Echt heel gaaf daar. Nu weer terug aan het werk. pfff.... -
16 April 2015 - 19:04
Anna-Nyira:
okhyrhllobnmku0vbmhy8e4rfaeconmoiieew (mocht je nog een nieuw password nodig hebben!)
olifant
we hebben nieuwe plantjes
ik vind de foto van de leeuw het mooist
ik mis je en ik heb een nieuwe fiets, van hello Kitty
ik ben bang van de grote dieren.
Leuk dat je mij schreef dat de giraf en zebra vrienden zijn.
Dag, kusje en dat je weet dat we vrienden zijn! -
16 April 2015 - 19:57
Riaverbeek:
Lieve Remi,
Geweldig dat jij dit reizen durft en doet! Echt super!
Wat is Afrika mooi!
Geniet!
Heb je trouwens die kaarsjes van thuis mee genomen?
Liefs,
Ria -
16 April 2015 - 19:59
Sacha:
prachtig!!!!! Wat een gave ervaring weer zeg!!!!! Ik heb gisteren heerlijk bij je meisjes gegeten!!
Zoen! -
17 April 2015 - 13:01
MIQUE EN FRANS:
GELUKKIG IS ALLES GOED GEGAAN,LAAT HET ZO BLIJVEN.GENIET VAN DE DE WATERVAL EN HET CONTINENT. REMI GROETJES VAN ONS, MAAR NIET VOOR MUGABE.
17 April 2015 - 21:05
Trinet:
wat een gave reis. geniet er van en fijn dat we alles een beetje mee mogen beleven -
22 April 2015 - 23:14
Marco Rimmelzwaan:
Hey Remi,
Herinneringen komen weer naar boven , dit was 1 vd mooiste spectaculairste reizen. In 1996
geweest in de goede tijd van Mugabe, weet niet hoe het nu is , hoor t wel een keertje van je.
Je moet zeker gaan raften op de Zambezi River, 1 vd de 3 wildste ter wereld, maar misschien kan dat alleen nog van de Zambia kant.
The Zambezi river god Nyami Nyami, als je er een kan vinden van hout maar dan ongeveer
80 cm hoog en 50 breed dan mag hem zo als handbagage meenemen.
have fun gr Marco Rimmelzwaan