Tuinkabouter in Malta - Reisverslag uit Valletta, Malta van Remi - WaarBenJij.nu Tuinkabouter in Malta - Reisverslag uit Valletta, Malta van Remi - WaarBenJij.nu

Tuinkabouter in Malta

Door: Remi

Blijf op de hoogte en volg Remi

18 Juni 2011 | Malta, Valletta

En met tuinkabouter bedoel ik natuurlijk onze dochter Anna-Nyira! Toch maar even een verslagje vanuit Malta. Een makkelijke bestemming naast de deur waar we kunnen oefen met onze tuinkabouter inzake reizen. Dus zijn we afgelopen zaterdag naar Malta gevlogen. En omdat we ook de rust goed kunnen gebruiken heb in een luxe resort geboekt (all inclusive) met allerlei zwembaden etc. En een kamer met balkon seaside natuurlijk. Maar Malta heeft ook veel te bieden in cultureel opzicht dus kunnen we zon, zee en strand combineren met cultuur en natuur. Tijdens de vlucht heeft de kleine zich goed gedragen. Ze weet natuurlijk dat ze dan vaker mag vliegen. En die kleine wereldburger is nog lang niet uitgekeken..... hoop ik. Die heeft op haar 14de natuurlijk stieken een visum aangevraagd bij de Russische ambassade. Just like daddy. Bij aankomst stond onze Kia stationcar voor ons klaar. Een grote auto waar we de kinderwagen makkelijk in kunnen plaatsen en met airco natuurlijk.

Ik heb in Cuba wat ervaring opgedaan met resorts en het is heerlijk! Los van de cocktails in het zwembad onder een lekker zonnetje is het een goede uitvalsbasis om allerlei tripjes te ondernemen. In Malta is best veel te zien en we zijn bijna elke dag op pad geweest. Van de 5000 jaar oude megalitische tempels (Unesco) tot de binnenssteden van Valetta (Unesco) en het Hypogeum (Unesco), een ondergronds necropolis waar ik twee maanden voor mijn bezoek het laatste kaartje voor heb geboekt. Vief heeft zich een uur "prima" vermaakt voor de ingang met Anna-Nyira. Thanks girl(s)! Verder zijn we met de auto op de boot naar het eiland Gozo geweest en naar het eiland Comino. We hebben ook wat gewandeld met Anna-Nyira in de draagzak (thanks Sas!). Prachtige rotspartijen aan de kusten maar ook veel jagers ofwel vogelschieters. En omdat ik voor mijn reis naar Centraal-Afrika in Koudekerk aan den IJssel reeds een cursus `evading bullets` heb gevolgd maar de follow up in Best heb gemist, zijn we zo nu en dan een stukje omgelopen. Personas non grata... zeg maar.

Maar goed, zo tussendoor is het allemaal prima hier in Malta. De zon schijnt prima en we hebben mooie dingen gezien maar we zijn niet uitgerust. De kleine had toch haar gebruiksaanwijzing(en) en op 1 kamer slapen geeft je geen nachtrust. Ik plaats nog wat foto`s en dan vliegen we naar huis.

Groetjes uit Malta

• 18 Juni 2011 - 12:26

Vet Genieten!!!:

...volgens mij ging ik mijn eerste jaren op reis naar Harfsen en lagen we daar in een weiland en een hooiberg....ook leuk, maar Malta maakt van Anna wel meteen een wereldreizigster...:-), enjoy! Mignon :-)

• 18 Juni 2011 - 14:26

Frans En Mique:

Ja,zal 'n leuke reis geweest zijn met al die luxe.Hier kunnen we ook wel vogelschieters gebruiken,
    duiven bevuilen veel.Gelukkig zijn jullie zonder problemen weer thuis.Groeten en tot gauw.

• 18 Juni 2011 - 14:38

Pa En Ma:

Nou dat ziet er weer mooi uit allemaal. En die bril v ANNA N.Lachen hoor. IN Gozo ben ik ook geweest hangt foto van in de hal. Nu even bijkomen dus ja reizen is vermoeiend hoor! Die
    bus gaaf hoor. xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

• 19 Juni 2011 - 17:47

Diebrichje:

Leuk te lezen over jullie eerste reis samen. Jammer dat je maar 1 foto hebt toegevoegd van jullie tuinkaboutertje.....sofie en ik waren erg benieuwd namelijk hoe ze er uit zou zien.

X Diebrichje en Sofie

• 19 Juni 2011 - 18:34

Ria:

Hi mensen,

Leuk om jullie reisverslag te lezen en de foto's te zien.
    Helemaal leuk dat ik jullie morgen in 't echt ga zien en spreken!

Tot morgen, rond 12.30 uur!

Liefs,
    Ria

• 20 Juni 2011 - 20:21

Poelie:

heej remi, vief en A-N
    leuk om verslag weer te lezen!
    zo te horen genieten jullie nu ook lekker met zn drietjes.
    cool man die bril bij A-N! heeft ze zeker van n hele leuke suikertante gehad;-)
    geniet nog lekker na, en n goeie thuiskomst
    doei doei

• 26 Juni 2011 - 15:25

Charissa :):

Allowa!

Het verhaal verteld dat jullie't goed naar jullie zin hebben gehad!! :) Goed zo! lekker ontspannen en daarnaast ook nog eens een hele hoop mooie dingen om te zien en te ondernemen! Gelukkig isset allemaal goed bevallen met jullie vrolijke en mooie kleine erbij :)! De foto's zien er sprekend uit! Nice!

Tot later weer!

Charissa